Yleistä

No jaa, tiedän, että olen täällä puolen kovin huonosti ehtinyt kertoilla kuulumisia. Tässä on loppusyksyn ja alkuvuoden aikana ollut niin paljon kaikkea hulinaa sekä työrintamalla, että muuten, joten on vaan jäänyt. Jos nyt, kun ainakin muilla saroilla on vähän rauhoittunut (vaikka työssä pitää edelleen kiirettä), ehtisi taas päivitellä tätä blogiakin paremmin.

Mac

Ja sitten asiaan. Mac-pentu muutti siis Seinäjoelle, ja siitä on kehittynyt komia koiran alku. Kävin Seinäjoellä pitämässä luentoa yhdelle koirayhdistykselle, ja siinä samalla ehdin sitten nähdä Macinkin, ja sain muutaman kuvankin, joskin hän oli niin innoissaan, että kunnollista seisontakuvaa ei tainnut tulla. En ole vielä ehtinyt siirtää niitä kamerasta koneelle, mutta koitan tehdä sen tässä ennen vappua, jolloin voin kokeilla siirtää tännekin muutaman kuvan, jos vielä muistan, miten se tapahtuu.

Uusi tulokas

Loppusyksystä tuli sitten myös tänne meille kotiin uusi pentu,  tuolta Brittien mailta. Lyydia (Trijem Remember the Roses) on syntynyt heinäkuun puolivälin nurkilla, eli on nyt sitten n. 9 kk iältään tällä hetkellä, ja sopeutunut hyvin porukkaan. Otin sen alkujaan siihen tarkoitukseen, että sijoitan sen johonkin, mutta kun sen tulo vähän viivästyi ja pääsi tulemaan vasta yli 3 kk iässä, niin hän on ollut hiukka "ujo piimä", joten olen nyt pitänyt sitten täällä kotosalla vielä tottumassa asioihin. En ole vielä päättänyt, sijoitanko silti jossain vaiheessa sen, mutta toisaalta se on kyllä niin hauska elukka, että voi ehkä jäädä tännekin, en ehkä raski luopua, mutta mietin vielä. Katsastelen siitäkin jotain kuvaa tähän jossain vaiheessa.

Aiemmat pentueet

Irenen -08 pennut on päässeet hyvin harrastusten alkuun, ja nyt kun täyttävät kohta 2 v. olisi tarkoitus ehtiä saamaan niitä kuvatuksikin. Yksi harrastaa pk:ta, muutama sekä tottista että agilityä, yksi on enemmän keskittynyt juuri agilityyn, nimittäin Emma-pentu Hesan suunnalla. Ja juuri äsken sain häneltä puhelun, että olivat olleet oman seuran epävirallisissa agilitykokeissa, ja VOITTANEET oman luokkansa (maksi), joten kohta voidaan heitä ainakin jo odotella virallisiinkin kisoihin. Onnea Emmalle! Myös Macin (-09 pentu) omistaja on agilityyn suuntautunut, ja Mac kuulemma jo käynyt vähän kokeilemassa esteitäkin, joten he varmaan siitä myös itselleen oman lajin ottavat. Mac on kyllä sen verran kookas, että jos vaan omistajaa kiinnostaisi, ja koira osoittaa halukkuutta uimiseen (viime syksynä oli jo sen tullessa vedet sen verran kylmiä, ettei voitu kokeilla), siitä voisi hyvinkin olla myös vepeen.

Toiminta

Näyttelyissä tai muissa vastaavissa ei nyt ole siis loppuvuodesta tai alkuvuodestakaan ehditty juurikaan käydä, ja näinä vuodenaikoinahan niitä ei niin paljon olekaan kuin taas kesällä. Loviisaa olisi tarkoitus nyt kesällä käyttää näytilläkin taas, mutta juuri tällä hetkellä sillä on juoksut, ja ennen sitä tietysti aloitti karvanlähdön, joten menee varmaan kesä-heinäkuulle, ennen kuin sillä on taas karva kohtuullisessa kunnossa näyttelyitä ajatellen.

Tulevat pentueet

Pentueita olisi harkrinnassa siten, että kun vain yksi pentu tuli Irenen viime kesän pentueesta, niin vaikka olin ajatellut ettei enempää pentueita sille tule, niin ehkä nyt vielä sitten yhden kuitenkin teetän, että olisi sitten sitä jatkojalostusmateriaalia tulevaisuudessakin. Ja Irene kuitenkin on ollut niin hyvässä kunnossa edelleen, eikä ole mitään sairauksiakaan sillä koko ikänään ollut, joten kunhan tuo silmätarkastus nyt vielä ehditään tehdä taas uudestaan, voin harkita sille vielä yhtä pentuetta. Isäehdokas on vielä hakusessa. Eli tämä pentue olisi tiedossa joko seuraavista tai sitä seuraavista juoksuista, jolloin pentujen syntymä menee joko loppuvuoteen tai ensi vuoden kesälle.

Filipalle olen ajatellut, että seuraavista juoksuista voisi kokeilla pentuja. Sillä oli nyt hiljattain juuri juoksut, eli tämäkin menee sitten loppuvuoteen, koska sillä on aika pitkä juoksujen väli. Isäksihän on ajateltu Poikaa, joka on portugalin tuonti, ja asustaa Filipan kasvattajan luona.

Loviisa (joka on sijoituksessa täällä Tampereella) täyttää nyt siis kohta kaksi, ja kunhan se saadaan nyt ensin kuvattua ja kesällä käytyä muutama näyttely, niin sille voisi ensi vuoden puolella suunnitella pentuetta.

Isoäiti

Greettakin (MontRose Tawny Daylily) on onneksi ollut vielä voimissaan, vaikka ikää on jo 11.5 v., ja se jaksaa vielä leikkiä ja ajaa tuota Lyydiaakin ulkona takaa, vaikka ei se kyllä kiinni sitä saa, mutta reippaasti vaan juoksee vielä. Ja ruokahalu on edelleen entinen, yksi päivä yllätin sen tuolla keittiössä ruokasäkiltä, eli entiset kujeet. Vaikka tuossa otsikossa on isoäiti, niin Greettallahan on Hazelmooren kennelin puolella jo ainakin lapsenlapsenlapsiakin, ellei ehkä peräti vielä lisää yksi -lapsia, en enää ihan pysy kärryillä kaikista sen jälkeläisistä kun sukupolvia on jo niin monta , mutta terveisiä kaikille, jos satutte tätä blogia lukemaan! Kaikki ovat myös mukavasti elämässä menestyneet ja monenlaisiin harrastuksiin osallistuneet.