Onpa ollut kiireinen kausi työssä, kun yhtään en ole ehtinyt tänne blogin puolelle laittaa viestejä. Mutta korjataan nyt tilannetta ja tehdään päivitystä .

Tuloksia:

Vuoden 2008 pennut täyttivät toukokuun alussa kaksi vuotta, ja Emma eli Stagedog Audrey Hepburn kävikin sitten jo heti kuvauksissa eli ehti ensimmäisenä tästä pentueesta. Ja erittäin hyvähän se tulos sitten olikin, eli viralliset lonka- ja kyynärtulokset ovat A/A ja 0/0. Lisäksi samalla kuvattiin selkä, ja sekin todettiin terveeksi. Joten kylläpä noilla tuloksilla on hyvä sitä agilityharrastusta jatkaa.

Ja niinpä kesäkuun puolivälissä Emma sitten ehti jo ensimmäisiin virallisiin agilitykisoihinkin kokeilemaan onko harjoittelut tuottaneet tulosta. Ja olihan ne. Ratoja oli kaksi, joista ensimmäiseltä tuli hylky, omistaja kertoi itse tehneensä ohjausvirheen. Mutta sitten siltä toiselta tulikin mukavasti 0-tulos ja sijoituksena oli kaiken lisäksi 3. tila, eli erittäin hyvin täysiltä vasta-alkajilta. Onnittelut Emmalle ja omistajlle täältä meiltä kaikilta sekä muilta pentueen pentujen omistajilta, hieno suoritus!

Heinäkuun puolella Mona eli Stagedog Doris Day, käväisi Antin kanssa kokeilemassa miten toko mahtaisi sujua. Päivä oli kuuma ja Eteläpuiston kentällehän paistaa aurinko aivan suoraan koko ajan, lämpötila huiteli +30 asteen tietämillä. Tästä lopputuloksena kokeessa 157,5 pistettä, joten ihan nirkosti jäi ykköstuloksen alle, eli kakkostulos, mutta sijoittui kuitenkin palkintopallille 3. tilalle, eli Riitta Räsäsen tuomarointi oli tiukkaa mutta oikeudenmukaista. Näin ollen ykköstuloksiakaan ei tullut kuin pari, joten siihen nähdenkin tulos oli erittäin hyvä siinä helteessä. Laitetaan tähän vielä kuva liitteeksi:

Kaikista liikkeistä tuli pisteitä ja pisteet vaihtelivat 7:n ja 8:n välillä, mutta kun tuomarin mielestä koira hyppi hiukan liikaa (aussieko???? hyppi????), niin se vähensi hieman esim. luoksepäästävyyden ja kokonaisvaikutelman pisteitä, joten se pudotti myös tuloksen tuohon 157,5:een . Kuulemma hyppi kuitenkin iloisesti (eikä pahalla), sanoi tuomari lisäksi. Itse olin katselemassa myös, mutta jouduin pysyttelemään kauempana, ettei läsnäoloni olisi suoritusta häirinnyt joten en ihan kaikkia yksityiskohtia suorituksesta sinne rinteeseen asti puiden taakse nähnyt . Mutta sen mitä näin, vaikutti sen verran hyvältä, että kyllä sieltä vielä se ykkönenkin tässä vuoden mittaan pitäisi tulla. Olin kovin tyytyväinen kaksikon suoritukseen. Onnittelut siis vielä tätäkin kautta!

Pentutilanne

Pentutilanteesta sen verran, että vielä yhdet pennut olisi Irenellä (aussie, FI MVA Hazelmoor Jelly Jar) tarkoitus teettää. En ollut suunnitellut enää pentuetta sille, mutta kun viime vuonna syntyi sitten vain se yksi yksinäinen pentu, ja jatkojalostus"materiaaliakin" pitäisi olla, joten yksi pentue on vielä suunnitelmissa. Tällä hetkellä Irenen juoksut ovat juuri lopuillaan, mutta en ehtinyt tähän asiaan syventyä kun keväällä oli työpuolella niin kiirettä. Mutta sitten seuraavista juoksuista olisi tarkoitus astutusta tehdä, eli sijoittuu tuonne loppuvuoteen tai ensi vuoden alkuun. Näin ollen mahdolliset pennut syntyisivät alkuvuodesta 2011.

Filipalle (keskikok. kark.karv. portugalinpodengo, FI MVA Vehkakallion Domitila) on myös suunnitteilla ensimmäinen pentue, isänä Poika eli Habil da Flor d'Esteva. Filipan juoksut sijoittuvat myös loppuvuoteen, joten toivotaan, etteivät nyt ihan päällekkäin mene, koska kaksi pentuetta yhtä aikaa olisi todennäköisesti hieman hankala  hoitaa .

Ja sitten, jos kaikki hyvin menee, sijoituksessa olevalle Loviisalle (Stagedog Greta Garbo) voisi suunnitella pentuetta keväälle 2011.

Tässäpä tärkeimmät tiedot keväältä ja alkukesästä, täydentelen kunhan lisää tietoja tulee.