Kävimme sitten ultrassa tällä viikolla, ja varmistui, että Filipalle on pentue tulossa. Itse asiassa meinasin pyörtyä, kun lekuri kuulutti, että "kyllähän näitä täällä on vaikka kuinka..." Olin varautunut siihen, että jos pentuja tulee, niin niitä on se keskiarvo mitä yleensä näitä on syntynyt, eli 5-6.

Eläinlääkäri sanoi, että hän arvioi 7 varmaksi, mutta todennäköisesti voi olla jopa 10-11.... OUTS! Joten varauksia otetaan vastaan  . Aikamoinen hulina siinä kyllä on tiedossa, jos tosiaan tuo määrä toteutuu. Saapi nyt sitten nähdä. Ainakin voisi olettaa, että sieltä olisi sitten molempia sukupuolia sopivasti tulossa, kun on isompi sakki.

Pentueen on arvioitu syntyvän viikon 42 loppupuolella, joten lapsoset olisivat luovutusiässä juuri sopivasti siinä viikkoa ennen joulua. Sikäli hyvä aika, että vaikka onkin talvea toki, niin monet pitävät muutoinkin lomaa juuri tuohon aikaan, ja näin ollen siinä on hyvää aikaa opettaa pentua yksinoloon ja sisäsiisteyteen, ennen kuin normaali arki taas alkaa.

Löydät tietoja myös Facebook-sivultamme, jonka nimike on Stagedog Australian Shepherds and Portuguese Podengos.