Filipa (FI MVA Vehkakallion Domitila) aloitti juoksut tässä lokakuulla ja se astutettiin alkuviikosta. Toisena osapuolena Poika (PRTV-09) Habil da Flor d'Esteva. Tämä on uusitayhdistelmä, koska urosvaihtoehtoja Suomessa on kovin vähän käytettäväksi, siis siten ettei sukusiitosprosentti kasva vallan isoksi. Edellinen pentue täytti juuri kaksi vuotta, ja pennut ovat osoittautuneet sekä ulkonäöllisesti että terveyden ja toimintakyvynkin puolesta sen verran hyviksi, että tässä tapauksessa uusintaa kannatti kuitenkin yrittää. Nyt vaan toivomme, että tärppäsi.

Pennut syntyisivät suunnilleen joulukuun puolivälin nurkilla ja olisivat siis mahdollisessa luovutusiässä helmikuun puolivälin tietämillä. Käymme toki ultrassa marraskuussa, joten sitten vasta varmistuu miten astutus onnistui.

Filipan edellisestä pentueesta on jo kaksi ehtinyt saavuttaa todella hyvää menestystä sekä rata- että maastojuoksukisoissa, samoin kuin myös näyttelypuolella. Kiinnostuneet voivat käydä tarkempia tietoja katsomassa KoiraNetin puolella. Muutkin ko. pentueen pennut ovat lupailleet nyt alkavana vuonna ryhtyä myös osallistumaan, joten uskoisin että sieltä saadaan vielä lisää hyviä tuloksia.

Aussiepentuja ei siis tänä vuonna nyt ole suunnitelmissa, jos podengopennut syntyvät. Alkuvuodesta sitten katsellaan, että löytyisikö Lyydialle sopivaa ehdokasta pentueen isukiksi, joitain vaihtoehtoja tässä on jo haarukoitukin alustavasti.