No niin, tänään sitten käyty ultrassa keskarikarkkari portugalinpodengo Filipan kanssa, ja saatu varmennettua, että pentuja masusta löytyypi. Ja arviolta syntyisivät näin ollen joulukuun puolivälissä, jolloin olisivat luovutusiässä helmikuun puolivälin nurkilla.

Yhdistelmänä on siis Filipa x Poika, eli FI MVA Vehkakallion Domitila x PRTV-09 Habil da Flor d'Esteva.

Tämä on uusintayhdistelmä, koska urosvaihtoehtoja on rodussa on vielä liian vähän, joskin nythän on tilanne vähitellen korjautumassa. Filipan edellinen pentue osoittautui kaikin puolin myös niin hyväksi, että uusinta oli järkevää vielä tehdä. Edellisessä pentueessa oli viisi pentua, joista kaksi on nyt juuri kaksi vuotta täytettyään saanut heti Suomen muotovalio -tittelin (FI MVA), ja lisäksi muutaman muunkin tittelin näyttelypuolelta ovat ehtineet saavuttaa. Yhdellä pennnulla vara-sert ja vara-cacib, ja kahdella muullakin EH (erittäin hyvä).

Muutama viikko sitten Seinäjoen näyttelyssä oli 4 pennuista mukana, joten pääsimme esittämään myös kasvattajaluokan. Kasvattajaluokasta tuomari antoi seuraavanlaisen arvion: "Mittasuhteiltaan tyypikkäitä rotunsa edustajia. Ryhmän koirilla selvät sukupuolileimat. Yhtenäinen ryhmä. Ilmeikkäät päät. Hyvin liikkuvia. Onnittelut kasvattajalle!"

Saimme siis kasvattajaluokan ykköstuloksen sekä KP:n (kunniapalkinnon). Olin kovasti tyytyväinen arvosteluun, ja varsinkin tuo tuomarin viimeinen kommentti lämmitti kovasti mieltä :-).

Samasta pentueesta pari on jo ehtinyt kunnostautua myöskin sekä maasto- että ratajuoksukisoissa erinomaisin tuloksin, nin että käyttövalion tittelikään ei kovin kaukana kummaltakaan ole. Myös muut kolme ovat asiasta kiinnostuneet ja varmaan ensi vuonna jo lähtevät kokeilemaan näitäkin lajeja.

Joten jos yhtä hyvää "jälkeläistuotantoa" saadaan kuin tämä edellinen pentue, niin kyllä kelpaa! Ja ainakin oletusarvollisesti näin voisi olla kun on kuitenkin sama yhdistelmä.

CIMG0017-normal.jpg

Kuvassa kasvattajaluokassa vasemmalta oikealle (from left to right):

Mauri (Stagedog Rei Henrique) AVO ERI, SA, PU2, VASERT, VARACACIB

Vilja (Stagedog Rainha Isabela) AVO ERI, SA, PN1, SERT, CACIB, VSP -> FI MVA (-> FI CH.)

Saimi (Stagedog Rainha Leonor) AVO EH AVK2

Reza (Stagedog Rei Alfonso) AVO ERI, SA, PU1, SERT, CACIB, ROP -> FI MVA (-> FI CH.)

CIMG0027-normal.jpg

Tässä vielä Seinäjoella 19.10.2013, juuri edellispäivänä 2 vuotta täytettyään, valioituneet Reza (vasemmalla) ROP ja Vilja (oikealla) VSP. Tuomari Pirjo Aaltonen.