Paljon onkin taas ehtinyt tapahtua sitten viime päivitysten.

Lahden pentunäyttely

Podengopentujen kanssa käytiin Lahden pentunäyttelyssä 6.5. Neljä pentua oli ilmoitettu, mutta loppujen lopuksi kolme pääsi sitten paikalle, mutta sekin oli jo oikein hyvä saavutus. Kisaamassa olivat pojista Mauri (Stagedog Rei Henrique) ja molemmat tytöt eli Vilja (St. Rainha Isabela) ja Saimi (St. Rainha Leonor). Seisominen meni kaikilta jo oikein hyvin, mutta juoksemista pitää vielä vähän treenailla; podengon on niin vaikea juosta rauhallisesti cheeky, varsinkin tuossa nuoruusiässä. Tuomari tykkäsi kaikista kovasti, ja kaikki saivat siten vallan mainiot arvostelut. Mauri oli loppujen lopuksi sitten ROP ja Vilja VSP, mutta Saimin arvostelu ei missään nimessä jäänyt muista jälkeen. Oikein mukava päivä siis Lahdessa vietettiin ja minustakin oli kivaa, sekä niin näytti olevan omistajilla ja koirillakin.

Ryhmäkuvissa oli vähän työtä yrittää saada kaikki yhtä aikaa seisomaan paikallaan, tässä vähän yritystä sinne päin smiley





Vasemmalla Mauri, keskellä Vilja ja oikealla Saimi.

Tampereen KV-näyttely

Tampereen kv-näyttelyyn (12.-13.5.) oli ilmoitettuna aussie Magdalena (Stagedog She's A Lady) ja podengo Filipa (Vehkakallion Domitila).

Aussiet olivat lauantaina, ja niitä oli kehässä yhteensä ilmoitettuna 42, joista junnunarttuja eniten, eli 13 kpl. Magdalena kuitenkin voitti junnunartut eli oli ERI1, SA. Erika esitti yksilöarvostelussa sen, mutta sitten kun hän joutuin PN-kehään myös oman koiransa kanssa, jouduttiin esittäjä vaihtamaan pika pikaa vähän kokemattomampaan, joten siinä tuli sitten hieman takkiin, mutta hienosti viidentenä (ei palkintosija) oli Magdalena PN-kehässä, joten olen siihen erittäin tyytyväinen. Jos nyt kesän aikana ehdittäisi hänen kanssaan vähän käydä muutamassa paikassa esiintymässä ja hankkimassa esittäjälle varmuutta.

Sunnuntaina oli podengojen vuoro. Tuomari (Juha Putkonen) ihastui Filipaan totaalisesti, ja kehui sitä siinä loppukisan jälkeen vielä erikseenkin Erikalle, joka oli esittämässä. Filipan saalis siis PN1, SA, CACIB ja ROP laugh. Ei vaan ikävä kyllä voitu jäädä ryhmäkehään, kun oli sovittuna työhommia samalle päivälle vielä.



Vasemmalla VSP Max (Vehkakallion Ferrari) ja oikealla ROP Filipa (Vehkakallion Domitila) (kuva Anna Räsänen).

Terveystulos

Aussie Loviisan (Stagedog Greta Garbo) silmätarkastus oli menossa juuri umpeen, joten käytiin sekin pika-pikaa uusimassa, koska astutus oli tarkoitus tehdä nyt näistä alkaneista juoksuista. Silmät olivat edelleen vallan kirkkaat ja terveet, joten siitäkään ei ongelmia sitten astutuksen suhteen, ja voitiin suunnitelmissa edetä. Tästä lisää seuraavassa tekstissä (yllä).