Niin se Irene sitten vaan päätti aloittaa synnytyksen eilen illalla, oli joko 61. tai 62. vuorokausi (riippuen siitä, lasketaanko varsinainen astutuspäivä mukaan vai vasta seuraavasta päivästä, kun astutus tapahtui myöhään iltapäivällä).

No, joka tapauksessa, täällä nyt sitten köllöttelee Irenen massun alla 6 pentua. Jakauma meni siten, että vain yksi punainen tricolor ja loput red merlejä. Kaikilla kauniit, syvät värit. Sukupuolijakauma taas meni siten, että tuli 4 narttua ja 2 urosta. Hännissäkin vaihtelua, on lyhyttä ja pitkää . Synnytys alkoi jo eilen illalla n. klo 22.30 tuli ensimmäinen ja n. klo 01.00 mennessä oli kaikki syntyneet. Tai ainakin tällä hetkellä (04.00) näyttää siltä, että enempää ei olisi tuloillaan, sen verran rauhallista tuolla pentuaitauksen puolella on.

Kaikki pennut syntyivät hyvin, ja Irene hoiti omat osuutensa rutiinilla. Eka syntyi sen verran yllättäen, että en ihan meinannut ehtiä tajuta, että pentu oli jo putkahtanut ulos, mutta Irene ehti itse alkaa poistaa kalvoa ja hoidella pentua; fiksu mikä fiksu. Kaikki pennut vaikuttivat syntyessään hyvin reippailta, liikkuvaisilta ja hyvin imeviltäkin. Joten eiköhän noista kelpo koiria kehity.

Nyt kun sieltä noin monta merleä tupsahti, niin kovasti himottaisi pitää yksi itse täällä kotona, mutta täytyy nyt vielä katsoa tilannetta, kunhan tuosta vanhenevat. Muutoin rakennekin näyttää kaikilla oikein hyvältä noin äkkiseltään ja kaikilla on syvä, kaunis väritys. Mahdoton mussutus vaan tuolta kuuluu aitauksesta .

Kuviakin laitetaan, kunhan ehditään. Pitää tässä nyt vielä hetki päivystää, vaikka rauhalliselta vaikuttaakin. Ja Irene hoitelee hyvin pentuja, taas jopa välillä liiankin hyvin, kun pitää putsata ne vähän väliä. Yritän tässä nyt hetken vielä sinnitellä valveilla, ja sitten edes hetkeksi nukkumaan itsekin. Kuvia varmaan saan tuossa päivemmällä kun ehdin ottaa ja siirtää koneelle. Kiitos kaikille, jotka muisti pitää peukkuja pystyssä (ja jotka huomasi aloittaa sen jo tiistain puolella, vaikka arvio olikin että todennäköisesti keskiviikko). Ja jos tekstissä on kirjoitusvirheitä, niin vähän on tässä silmät ristissä, joten ei kannata ihmetellä.