Hei kaikille,

Harmillisesti on taas aikaa päässyt vierähtämään, mutta laitetaanpa tähän nyt päivitystä.

Pennut kehittyivät hienosti, ja olin todella mielissäni siitä, että tämä yhdistelmä Irene x Make kiinnosti niin monia, että ottajia pennuille olisi ollut ainakin nelinkertainen määrä siihen nähden, mitä pentuja syntyi. Siksi olinkin harvinaisen kovan paikan edessä joutuessani valikoimaan monesta todella hyvästä ehdokkaasta niitä, joille pennut sitten lähtisivät. Onneksi useimmat jaksoivat odottaa sitä ratkaisua, vaikka se väkisinkin venyi sinne asti, että saatiin pennut myös silmätarkastettua, jotta tiedetään ainakin kotoalähtövaiheessa pentujen olevan "priimatavaraa" :-). Silmät osoittautuivat kaikilla terveiksi, ja muukin terveys oli erinomainen, joten siinä vaiheessa vasta voitiin lyödä lukkoon sopimuksia uusien omistajien kanssa. Olen todella tyytyväinen myös siihen, että kaikki ovat päätyneet todella soveltuviin paikkoihin. Yleensä ei ole juurikaan tullut virhearviointeja aiemmissa pentueissa uusista omistajista, koska olen ollut kovin tarkka harkitessani uusia omistajia, mutta ikävä kyllä tämän pentueen kohdalla sattui muutama hama. Onneksi se ei aiheuttanut ongelmia, koska halukkaita oli jonoksi asti, ja uudetkin paikat ovat vallan mainioita näille pennuille.

On aina ikävä tuottaa pettymyksiä niille, jotka olisivat kovasti pentua nyt halunneet, koska todella hyviä paikkoja oli tarjolla useita. Loppusuoralle asti oli vielä eri vaihtoehtoja harkinnassa, mutta tässä pentueessa tuota vauhtia tuntui olevan vielä enemmän kuin 2008 pentueessa, joka sekin oli aika energinen, joten oli tarkkaan mietittävä niitä sijoituspaikkoja moneen kertaan ja useilta eri näkökannoilta. Ja toivon, että nekin, joille ei nyt tästä sarjasta pentua riittänyt, ottavat yhteyttä sitten kun seuraava pentue syntyy, koska heidän kanssaan keskusteltuani olen vakuuttunut siitä, että heissä olisi ollut todella soveltuvia pentujen omistajiksi ja erittäin mukavia ihmisiä.

Loppujen lopuksi sitten urospennuista entinen Pera, muuttui kutsumanimeltään Teuvoksi, ja asustaa nyt Joensussa. Toinen uros jäikin ihanasti tähän ihan lähelle, saman kadun varrelle, ja siitä tuli nimeltään Kapu (ent. Ake). Narttupentujen kohdalla entisestä Mirasta tulikin helsinkiläinen ja on nyt nimeltään Ruska. Kaksi sisarusta lähti Turkuun (sattumoisin asustavat melko lähekkäinkin vielä siellä); Laurasta tuli Gitta ja Lolasta Indy. Neljäs narttupentu muutti asumaan sisarpuolensa luokse täällä Tampereella, ja lisäksi jäi minulle osaomistukseen eli entisestä Meirasta tuli sitten nimeltään Magdalena.

Tässä kuvassa Magdalena, joka tuli "vanhaan kotiin" viikonloppuvierailulle heinäkuun alkupuolella, eli se on kuvassa iältään noin 3.5 kk. Mitä hän mahtanee noin mietiskelevän näköisenä tuossa tuumiskella :-D.

Virallisia nimiäkin tuli mietittyä oikein pidemmän kaavan kautta. Koska pentujen työnimet tulivat Hectorin lauluista (koska pentueen isukki oli sattumoisin nimeltään Make, niin urospennuista tuli luontevasti Ake ja Pera, ja siksi lauluista ne narttupentujenkin nimet sitten löydettiin). Virallisten nimien kohdalla päädyin loppujen lopuksi samalle suunnalle, eli 60-70-lukujen musiikista sopivia etsiskelemällä sukeutui nimiksi seuraavat:

Stagedog Yakety Yak (halusin yhden biisin myös Hectorilta mukaan, suomalainen versio on nimeltään Takataan roos)

Stagedog Easy Livin' (vanhaa kunnon Uriah Heepiä)

Stagedog Yes Sir I Can Boogie (ja sehän on Baccaraa)

Stagedog All My Loving (tietenkin the Beatles)

Stagedog Treat Me Nice (kukapa muu kuin Elvis, ja tällä nimellä mukavasti kaksoismerkitys suomennokseen :-))

Stagedog She's A Lady (ja Tom Joneshan se tätä lauleli).

Pennut kävivät eläinlääkärin yleistarkastuksessa ja samalla sirutuksessa ja silmätarkastuksessa noin viikkoa ennen kotoa lähtöään. Kaikki todettiin vallan terveiksi sekä silmiltään että muutoin. Tosin käsittämättömästi silmätarkastustulokset eivät vieläkään ole kirjautuneet Kennelliiton sivuille (asiaa ollaan selvittämässä).

Kaikki omistajat ovat myös kiitettävästi lähteneet harrastuksiin pentujen kanssa osallistumaan, osa jo ehtinyt kokeilla useampaakin lajia löytääkseen sen mieluisimman tai mieluisimmat. Jotkut ovat tokopuolella, osa agilityssä (pentuversio tietenkin vielä tässä vaiheessa) ja on kokeiltu myös pk-lajeja, lähinnä hakua ja jälkeä sekä osa on ehtinyt käydä jo lampaitakin morjenstamassa.

Näyttelyissä ei vielä ole ehditty kovasti käydä, kun pennuthan täyttivät vasta elokuun lopulla 5 kk, joka on alaraja pentunäyttelyihin. Näitä ei ole kovin montaa taas ollut sopivalla etäisyydellä, mutta pentuluokathan ovat muutoinkin epävirallisia. Tänä viikonloppuna Turun Gitta (St. All My Loving) kävi kuitenkin 5-7 kk luokassa ensimmäisessä näyttelyssään, ja sai kotiintuomisina kunniapalkinnon ja oli myös ROP-pentu. Tämän vuoden puolella yritetään muutaman muunkin kanssa vielä ehtiä näytille, koska ensi vuonnahan pennut ovat sitten jo virallisissa luokissa.

Match show'eissa on kumminkin osan kanssa ehditty käydä näytillä oloa treenaamassa. Gitta oli Turussa punaisten isojen pentujen ykkönen ja loppukehässä BIS 2! Indy toisessa mätsärissä Turussa sijoittui punaisten pentujen neljänneksi! Magdalenan kanssa on käyty myös kokeilemassa muutamia mätsäreitä täällä Tampereella, ja sijoituttu esim. isojen pentujen punaisissa toiseksi ja nyt viimeksi toissa viikonloppujen punaisten pentujen ykkönen ja BIS 2 loppukehässä. Myös Kapu sai punaisen nauhan, mutta ei sitten päässyt loppukehään enää, tuomari ei varmaan kehdannut ottaa kahta samansorttista aussieta sinne :-). Molemmat esiintyivät kuitenkin tosi mallikkaasti, ja Kapunkin suoritus parani huimasti kun omistajan jännitys siellä vähän laantui.