Päivitetäänpä taas hieman näitä varsinaisiakin sivuja!

Pentusuunnitelmissa on nyt yllättävästi kaksi australianpaimenkoirapentuetta tälle vuodelle.

Irene (FI MVA Hazelmoor Jelly Jar) on astutettu noin viikko sitten Varjolla (Saussurea Stop'N Think). Irenehän on punainen trikki ja Varjo on musta trikki, joten pennuista tulee todennäköisesti mustaa trikkiä (tai mahdollisesti punaista, mikäli Varjo sitä geeniä sattuisi kantamaan). Tässä vaiheessa ei tietysti vielä tiedä, miten astutus onnistui, mutta ainakin se oli erittäin nopeasti sikäli hoidettu, että siinä ei kauan nokka tuhissut kummallakaan, kun oltiin jo täydessä touhussa. Ihan normaalisti kumminkin olivat kiinni parikymmentä minuuttia, joten sikäli olettaisi onnistuvan. Ultrassa päästään käymään noin kolmen viikon päästä, joten siihen asti pitää tässä itsekin jännittää . Mahdolliset pennut olisivat sitten syntymässä toukokuun puolivälin nurkilla.

Isukki eli Varjo, on tässä kuvattuna agilitykisoissa (ja Varjohan on sillä puolen kovasti kunnostautunut jo, nuoresta iästään huolimatta, Varjo on n. 2.5-vuotias). Varjolla on A-lonkat, 0-kyynärät ja terveet silmät. Myös BH suoritettu, sekä MH läpäisty.

Loviisa (Stagedog Greta Garbo) olisi sitten tarkoitus tässä keväällä astuttaa myös. Loviisa on musta trikki, ja kaavailtu isäkoira myös, joten todennäköisimmin mustaa trikkiä olisi täältäkin luvassa. Laitan isukkiehdokkaasta tarkemmin sitten, kun astutus on toteutunut. Loviisan juoksut alkanevat todennäköisesti huhtikuulla tai viimeistään toukokuulla.

Kyselyitä molemmista pentueista on jo jonkin verran tullutkin, vaikka ei tietoa vielä ole ehditty juurikaan levitellä . Facebookiin olen myös päivittänyt tietoa tästä asiasta, ja sitä kannattaakin seurata, koska tosiasia on, että sitä tulee päivitettyä tiiviimmin, koska se on niin helppokäyttöinen. Facebookista kennelin sivut löytyvät nimellä: Stagedog Australian Shepherds and Portuguese Podengos ja nimi toki on hieman pitkä, mutta kun halusin molemmat nykyiset rodut siihen kuitenkin näkyville.